Πρώιμη Παρέμβαση

Η πρώιμη παρέμβαση απευθύνεται σε παιδιά με αναπτυξιακή καθυστέρηση. Η ομάδα που πλαισιώνει τα παιδιά αποτελείται από έμπειρους ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , ψυχολόγους και ειδικούς γυμναστές.

Πρώιμη Παρέμβαση

Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί το παιδί σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης του : συναισθηματικά, κινητικά, αισθητηριακά, αντιληπτικά και επικοινωνιακά.

Πρώιμη Παρέμβαση
Πρώιμη Παρέμβαση
Πρώιμη Παρέμβαση
Πρώιμη Παρέμβαση

Οι γονείς είναι μέρος όλης της διαδικασίας γι’ αυτό πλαισιώνονται με τη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς για να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες των παιδιών.

Τα τμήματα της πρώιμης παρέμβασης είναι καθημερινά 9:00 με 13:00 το πρωί, όπου τα παιδιά παρακολουθούν το παιδαγωγικό τους πρόγραμμα , αλλά κάνουν και τις απαραίτητες θεραπείες. Μέσα από το παιδαγωγικό πρόγραμμα , τα παιδιά κάνουν επίσης δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κηπουρική, μαγειρική και δημιουργικές δραστηριότητες.

Όσο πιο γρήγορα διαγνώσουμε στα παιδιά προβλήματα αναπτυξιακής καθυστέρησης, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τo αντιμετωπίσουν.